Oxfam Novib presenteert: A Thousand Cuts + nagesprek

Praat in het gratis forum over alles dat met gratis producten te maken heeft.
Gebruikersavatar
Lois
Berichten: 1799
Lid geworden op: zo 28 sep 2014, 21:26

Oxfam Novib presenteert: A Thousand Cuts + nagesprek

Bericht door Lois »

Oxfam Novib presenteert een exclusieve online IDFA-avond met de film A Thousand Cuts. Na afloop van deze indrukwekkende documentaire kunt u vanuit uw eigen comfortabele stoel kijken naar het nagesprek van journalist Bahram Sadeghi met filmmaker Ramona Diaz en hoofdpersoon uit de film Maria Ressa.
A Thousand Cuts

In 2012 richtte journalist Maria Ressa het Filipijnse nieuwsplatform Rappler op, waar inmiddels meer dan honderd journalisten bij zijn aangesloten. Rappler stelde de moorden op vermeende, vaak arme drugsgebruikers aan de kaak, die president Rodrigo Duterte straffeloos liet uitvoeren in naam van zijn 'War on Drugs'. Ook onthulde het platform nepaccounts op sociale media die desinformatie verspreiden om Duterte in een goed daglicht te zetten. Als gevolg van deze onthullingen werd Ressa persoonlijk bedreigd, onder meer door de autoritaire leider zelf.

Het bijzondere van de film A Thousand Voices is dat het zowel de inspanningen van Ressa als die van het andere kamp toont. Zo volgen we influencer Mocha Uson, die in dienst van de regering openlijk overheidspropaganda voert, en oud-generaal ‘Bato’ dela Rosa (“Ja, ik zal moorden voor de president”). Dit alles wordt afgewisseld met fragmenten uit Ressa's interviews met Duterte en gesprekken met andere Rappler-journalisten.

De film schetst een aansprekend portret van een volhardende, vrouwelijke journalist en CEO, die in 2018 werd uitgeroepen tot Time Person of the Year. Tegelijk is de film een les over de universele manier waarop populistische leiders de waarheid manipuleren. Lees hier meer info over de film.
Zo koopt u tickets voor de exclusieve vertoning

Scrol naar beneden op deze pagina naar het blok ‘Tickets & deelname’.
Klik op de knop ‘Tickets / Deelnemen’.
Maak een IDFA-account aan. Als u al een IDFA-account heeft dan kunt u op uw bestaande account inloggen.
Zie de zin ‘Heb je een actiecode klik dan hier’. Vul hier actiecode OxfamATC21 in. De prijs verandert nu in € 0,00.
Kies als aantal kaarten: 1. Dit is het maximaal aantal kaarten dat per persoon per filmvoorstelling besteld kan worden.
Klik op 'bevestig'.
Klik op 'afrekenen'.
Vervolgens krijgt u een bevestiging van IDFA in uw mailbox. Check ook uw spamfilter.
Voor aanvang van de film ontvangt u een mail met waar u de film kunt kijken (of ga naar https://www.idfa.nl/myidfa/tickets)
U kunt uw kaartje aanvragen tot uiterlijk 29 april 2021. Wees er snel bij, want op=op!

https://www.idfa.nl/nl/info/oxfam-novib ... -nagesprek
Groetjes, Lois
Plaats reactie