Oktober Kindermaand: kinderen gratis toegang (Groningen, Friesland en Drenthe)

Praat in het gratis forum over alles dat met gratis producten te maken heeft.
MariaJ
Berichten: 584
Lid geworden op: di 30 sep 2014, 23:28

Oktober Kindermaand: kinderen gratis toegang (Groningen, Friesland en Drenthe)

Bericht door MariaJ » zo 06 okt 2019, 01:00

Oktober Kindermaand
Kinderen gratis toegang

Oktober Kindermaand betekent een maand lang genieten van kunst en cultuur zonder kosten. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken, borgen, kerken en molens openen in de weekenden van oktober gratis hun deuren voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij organiseren speciale activiteiten. Het programma staat ieder jaar bol van boeiende workshops, spannende rondleidingen en mooie voorstellingen. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht.

De aftrap van het evenement is de jaarlijks terugkerende Burgemeestersactie. Burgemeesters van de deelnemende gemeenten geven met de kinderen op een basisschool in de eigen gemeente het startsein voor de actiemaand.
Tijdens de Burgemeestersactie wordt het programma bekend gemaakt; alle kinderen op de basisscholen in de deelnemende provincies/gemeenten ontvangen een programmafolder of -boekje.

Oktober Kindermaand vindt ook plaats gedurende de weekenden van de herfstvakantie, zodat kinderen uit andere provincies ook mee kunnen doen.
https://www.kunstencultuur.nl/evenement ... indermaand
0 x

Plaats reactie