SCOUPY ervaringen (off topic)

Praat in het gratis forum over alles dat met gratis producten te maken heeft.
Annett
Berichten: 257
Lid geworden op: wo 01 okt 2014, 00:39

SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door Annett » vr 22 nov 2019, 10:56

Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen maar goede ervaringen met SCOUPY, soms dat de foto niet duidelijk genoeg was dat ik het nog een keer moest insturen of zo nu en dan acties die wel heel snel gingen.
Inmiddels zijn er ook verschillende manieren hoe je kunt deelnemen, via de SCOUPY app of bijvoorbeeld via de website van het merk....soms staan de acties opeens in de app, soms krijg je dagen later een mail met "de nieuwe acties" en af een toe ook een aanbieding "speciaal voor jou" die zomaar in de app staat of waar je een mail over krijgt.
Minder is natuurlijk ook dat er weinger producten zijn die je echt gratis kunt proberen, of dat het vaak producten zijn, die je anders nooit zou kopen voor dat geld. Af en toe is ook een product met korting mooi meegenomen, als je dat toch al gebruikt bijvoorbeeld, maar kun je ook de gewone aanbiedingen in de supermarkt afwachten zonder de rompslomp met kassabon en in de juiste winkel gekocht.

Het lijkt alsof er ook steeds meer mensen meedoen, er waren een tijdlang natuurlijk ook heel veel SCOUPY spotjes op TV.
Gevolg daarvan is dat soms de schappen leeg zijn, producten alleen in bepaalde winkels te koop zijn ( of in de voorwaarden staat dat het daar moet worden gekocht), of juist de goede variant niet in het assortiment zit.

Deze week van dichtbij wel iets raars meegemaakt, de buurman kreeg op maandag rond het middagsuur een mail van SCOUPY met een "speciaal voor jou actie" voor een vleesvervanger gekocht bij ah, gaat het op dinsdag kopen en indienen en ziet tijdens het indienen direct dat de actie op maandag al was afgelopen en dat alleen nog een "oude" bon mocht worden ingestuurd. Zijn bon van dinsdag werd dus ook afgekeurd.

Waarom stuur je dan als SCOUPY "persoonlijke" e-mails met "speciaal voor jou", zonder vermelding van de uiterst korte looptijd of op=op in de mail zelf?
En als je dan naar de SCOUPY klantenservice mailt, krijg je alleen maar standaard antwoorden...dat er altijd op=op geldt en dat dat in de actievoorwaarden staat. Inmiddels lijkt het trouwens wel nog goed te komen, nadat hij het bedrijf van de vleesvervanger zelfs heeft gemaild.

Wat zijn jullie ervaringen?
1 x

suriboy
Berichten: 265
Lid geworden op: vr 25 nov 2016, 19:51

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door suriboy » vr 22 nov 2019, 11:32

Wellicht nog niet bij iedereen bekend.

De ingediende bonnen worden niet door mensen nagekeken/gecontroleerd. Dit gebeurt door snelle computers.

Wanneer een bon niet door de computers verwerkt kan worden, dan komt pas een mens (medewerker scoupy) van pas om de bon te beoordelen.

Voor de rest kan ik het beamen.
*) via de app is zo handig: foto, paar klikjes en indienen
*) websites zijn zo onhandig - alles apart gaan invullen. Het houdt je van de straat
*) steeds minder gratis producten
*) altijd voordat je koopt even de beschikbaarheid controleren
0 x

ronaldo
Berichten: 163
Lid geworden op: wo 01 okt 2014, 18:12

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door ronaldo » vr 22 nov 2019, 20:37

Al 4,5 jaar Scoupy, inmiddels bijna € 650,00 aan voordeel gehad. Snelle uitbetaling, soms zelfde dag al geld op rekening.
0 x

Lia
Berichten: 506
Lid geworden op: zo 02 apr 2017, 12:36

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door Lia » vr 22 nov 2019, 21:22

Ook ik ben nog steeds fan van SCOUPY.
Al vind ik dat de actie's wel wat beter mogen.
Ook ik heb al een paar honderd € bespaard.
0 x

Chrisje9999
Berichten: 420
Lid geworden op: di 30 sep 2014, 23:41

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door Chrisje9999 » vr 22 nov 2019, 21:31

Met de app gaat inderdaad erg snel en de goedkeuring en uitbetaling bij Scoupy is meestal ook razendsnel.
Acties zijn de laatste tijd wel iets minder wat gratis betreft.
Als een actie is afgelopen heb je toch nog altijd de mogelijkheid om geld terug te vragen van die dag.
Even kijken voor je boodschappen gaat doen is een kleine moeite, de app is wat dat betreft erg overzichtelijk.
0 x

Gebruikersavatar
ikka
Berichten: 1302
Lid geworden op: zo 28 sep 2014, 23:50

Scoupy heeft blauwdruk van de klant

Bericht door ikka » za 23 nov 2019, 13:12

https://www.distrifood.nl/food-data/art ... 1574510736

Ik kon het lezen in cache.

https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=nl


Artikel 22 nov

Binnen Sanoma zijn aan de achterkant de datasystemen van cashback-app Scoupy gekoppeld aan die van het bereik van alle titels zoals Libelle, Margriet en Donald Duck. ‘Wij weten tot op huisnummerniveau wie jouw product koopt’, aldus nieuw aangetreden directeur Martijn Standaart.

Het kindje is drie maanden geleden geboren en het heet Sanoma FMCG. Wie het plat slaat, snapt snel het principe. Consumenten kunnen via de app van Scoupy meedoen aan cashback-acties door een kassabon van een willekeurige supermarkt te uploaden. Meer dan 11 miljoen kassabonnen zijn gekoppeld aan profielen. De hieruit verkregen aankoopdata maken productintroducties of andere winkelacties een stuk effectiever, aldus Standaart. Daarmee kan de uitgever een adverteerder een gerichte mediacampagne verkopen in de titels. Martijn Standaart is de nieuwe directeur die Scoupy – lees vooral ook Sanoma FMCG, het kindje uit huwelijk van Scoupy met Sanoma – tot volle wasdom moet brengen. Maar was die integratie er dan niet al langer? ‘Nee’, zegt Standaart, ‘Niet in die mate. ‘Sanoma FMCG koppelt individuele aankoopdata van consumenten aan data over mediagebruik. We brengen marketing en sales samen, voor zowel de lange als de korte termijn. Uiteraard binnen de kaders van de AVG, de persoonsgegevensbescherming. Door aankoopdata te combineren met gegevens die we verkrijgen via media en evenementen als Margriet Winterfair of de Libelle Zomerweek, worden klantinzichten scherper. Hierdoor kunnen we onze klanten helpen met nóg betere targeting, dus minder waste en een meetbare hogere ROI van hun marketingcampagnes.‘

Martijn Standaart is sinds 1 oktober director Scoupy, onderdeel van Sanoma Media Netherlands. Standaart (45) heeft de laatste jaren gewerkt als commercieel directeur bij FC Utrecht, waar hij verantwoordelijk was voor sales, marketing, data en e-commerce. Daarvoor was hij als chief commercial officer actief bij Shopping Minds (2014-2016) en NRC Media (2010-2014). Voor NRC Media was hij jarenlang actief in diverse functies bij Reed Elsevier.
Het leidt volgens Standaart tot een enorm bereik. Sanoma bereikt 80 procent van de Nederlanders, zegt de directeur. ‘Wij hebben een blauwdruk van de Nederlandse consument’, stelt hij. ‘Wij hebben een 360-graden-view van de Nederlandse consument, waarbij de Scoupy-data gekoppeld zijn aan het data-lake van Sanoma. . ‘Het is simpel, je kunt wel veel data hebben maar als je er niks mee doet heb je er niet veel aan.” Wij kunnen drie dingen door de koppeling: we kunnen bereik brengen, inzicht geven. maar klanten ook bewegen naar de winkel toe, naar een event. Dat is de uitkomst. Dat is ook het unieke.’ Volgens Standaart is daar de laatste maanden veel energie in gestopt. ‘Het is simpel, je kunt wel veel data hebben, maar als je er niks mee doet, heb je er niet veel aan. Wij kunnen drie dingen door de koppeling: we kunnen bereik brengen, inzicht geven, maar klanten ook laten bewegen naar de winkel toe, naar een event.’ Scoupy is met meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers het grootste cashbackplatform van Nederland. 650.000 e-mail opt-ins en 275.000 push opt-ins. Eind oktober werd een nieuwe mijlpaal bereikt van ‘meer dan 11 miljoen uitgekeerde cashbacks aan consumenten’. Standaart: ‘Wij weten het profiel van een gebruiker, omdat wij bij iedere cashback de hele kassabon scannen. Wij weten ook bijvoorbeeld van iemand die bier koopt dat hij ook chips koopt en daarnaast weten wij dus de tijdschriften die die gebruikers lezen en of ze naar de Libelle Zomerweken gaan. Op die manier hebben wij de klant 360 graden in beeld. Iedereen heeft het erover, wij hebben het. En daar kunnen wij dus sampling, cashback en het mediadeel op invullen.’

Ook een bedrijf als Nielsen levert aankoopdata. Waar zit precies het verschil?
‘Uiteindelijk hebben we een soort van totaal dashboard gebouwd. Als een campagne is afgelopen, kunnen wij dat met een fabrikant tot in detail delen. Uw product doet het heel goed in Zuidwest-Nederland of deze smaak doet het beter in Limburg. Dat zijn heel interessante insights. Bij Sanoma FMCG kunnen we precies vertellen welke producten, door wie, wanneer en bij welke winkel gekocht zijn. Via een data- en insights dashboard krijgen onze klanten real time inzicht in hun kopersgroep, zelfs tot op huisnummerniveau.’

Het roept wel de vraag van de representaviteit op. Zijn de Scoupy-gebruikers immers niet vooral ook koopjesjagers?
‘Dat is wat ik ook dacht toen ik hier binnenkwam. Dus ga je kijken welke mensen hebben de app gedownload. De grootste groep gebruikers bestaat uit zogenaamde ‘smart shoppers’. De prijsbewuste shopper, die weet dat het geld dat je niet uitgeeft in de supermarkt, aan andere leuke dingen kan worden besteed. Daarnaast is onze gratis app simpel en fun, wat aansluit bij een jongere doelgroep.’

De app levert dus de aankoopdata of trial. Wat doen de Sanoma-merken precies in dit plaatje?
‘Sanoma heeft maandelijks een bereik van maar liefst 80 procent van de mensen in Nederland met een portfolio van A-merken, als Nu.nl, Ouders van Nu, Flair, Libelle, Margriet, AutoWeek, Donald Duck, VT Wonen en Fashionchick. Het portfolio is breed en geeft vertrouwen. Bij Sanoma hebben we daardoor heel veel data: gedrag, houding en percepties, profielen, interesses en mediagedrag. Hier heeft Scoupy meer dan 11 miljoen kassabonnen aan gekoppeld. Met de combinatie van Scoupy-data en Sanoma-titels bereiken we bijvoorbeeld consumenten die eerder een product hebben geprobeerd en mensen die op deze groep lijken en dus mogelijk interesse hebben. De Scoupy-data zijn zo een belangrijk element in een brede Sanoma-aanpak. Ook kunnen we dankzij waardevolle insights content beter afstemmen op een specifieke doelgroep. Ook op nichegroepen, zoals ouderen die frisdrank drinken. De vraag van adverteerders staat hierbij altijd centraal. Wat willen die bereiken?

Is daar een voorbeeld van te geven?
‘Steeds meer fmcg-merken willen heel specifieke doelgroepen bereiken. Neem het voorbeeld van flexitariërs, een lastig te vinden doelgroep. Via het onderzoekspanel Panel Inzicht (onderdeel van Sanoma, red.), kunnen we deze doelgroep vinden via een korte survey. We vragen dan aan iemand of hij of zij minder vlees is gaan eten, en zo ja, om welke reden. Vervolgens kijken we naar profielkenmerken, koopgedrag en mediagedrag binnen het Sanoma-netwerk. We gebruiken de patronen die we hierin zien als voorspeller en richten daar
samen met de adverteerder campagnes op in. Het resultaat is minder waste, meer impact een stijging van de ROI van je
mediabudget.’

Wat is het zwakke in dit plaatje? Wat kost de meeste energie om dit product succesvol in de lucht te houden?
‘Het is belangrijk om goede kortingen en cashbacks in de app te krijgen. Die leveren de interactie op die dit systeem nodig heeft. Dus daar begint het mee. We hebben ook ervaren dat het in het begin lastig was om dit soort grote samenwerkingen met onze kanten aan te gaan. Maar de laatste tijd zien we dat veel klanten hier juist voor openstaan en zien wat Sanoma FMCG kan toevoegen aan zowel effectieve media-inzet als meer sales. ’

Gfk meet ook aankoopgedrag van huishoudens. Is dit systeem hiermee vergelijkbaar?
‘Een vergelijking met GfK is niet te maken, want wij gebruiken data om maximale marketing en media impact te maken. Het is een middel terwijl bij GfK een doel op zich is.
Daarnaast scannen we de gehele kassabon en niet alleen cashback-producten. Tevens hebben we een spaarprogramma, waarbij consumenten beloond worden als zij ook reguliere bonnen inscannen van alle supermarkten en drogisterijen. Op die manier hebben we een mooie mix van aankoopdata.’

Fabrikanten zetten cashback via Scoupy ook wel eens in om de rotatie tijdelijk op te voeren, net voor de jaargesprekken bijvoorbeeld. Retailers weten immers niet of er een cashback loopt via Scoupy.
‘Dat is kort door de bocht. Trial genereren door middel van een cashback is voor veel klanten een logische keuze, vooral tijdens een introductie. En daar zijn we zeker succesvol in. Maar onze ambitie is om strategische samenwerkingen aan te gaan voor de langere termijn. Ik zit hier nu zes weken en heb in die tijd een aantal grote merkleveranciers bezocht. Die staan te kijken wat dit syteem in potentie aan mogelijkheden biedt. Waar we eerst inderdaad ingezet werden om rotatie op te voeren, zie ik in de plannen voor komend jaar de ambitie om echt die data insights te krijgen op totaal asortimentsniveau, of in ieder geval de portfolio van de leverancier. Merken worden relevanter door ons mediabereik en wij kunnen mensen relevanter aanspreken op hun voorkeuren. Door de combinatie van de mediamerken van Sanoma worden steeds vaker langlopende merkcampagnes ingezet. En met succes. Insights, creatie en activatie: we hebben het allemaal in huis.

In hoeverre kan een retailer als AH via dit systeem targetten op Jumbo-kopers? Dat laat de Bonuskaartdata immers niet zien, die meet alleen aankoopgedrag binnen AH.
‘Wij zitten vooral op categorieën. Op frisdrank willen wij die data delen. Het kan niet zo zijn dat Coca-Cola gaat targetten op Pepsi-drinkers of dat AH tijdens een wijnmaand aanbiedingen doet aan Jumbo-wijnkopers. Het systeem biedt die mogelijkheid, maar dat doen wij niet. Dat is een principieel besluit. Wij sluiten geen merken uit. AH kan wel via ons targetten op alle wijnkopers in Nederland exclusief Albert Heijn. Dat is al heel wat. Overigens retailers voeren bij ons geen campagne.’ 
1 x

Famke
Berichten: 2863
Lid geworden op: di 29 sep 2015, 12:59

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door Famke » za 23 nov 2019, 14:01

Ik vind het slecht van Scoupy dat zij de actievoorwaarden midden in actie aan passen en dan de oude al ingediende bonnen (die wel geldig waren volgens de oude voorwaarden) af keurden. Ook tegenwoordig steeds minder aantrekkelijke coupons, waarbij ik inderdaad vaak via de aanbiedingen goedkoper en beter uit ben. Daarnaast beu dat ik constant mijzelf moet aanmelden en dit steeds langdradiger proces wordt.
0 x

koekje
Berichten: 716
Lid geworden op: ma 06 okt 2014, 22:16

Hoe te voorkomen ??

Bericht door koekje » zo 24 nov 2019, 06:53

"Wij weten tot op huisnummerniveau wie jouw product koopt" :shock:

‘Wij weten het profiel van een gebruiker, omdat wij bij iedere cashback de hele kassabon scannen. Wij weten ook bijvoorbeeld van iemand die bier koopt dat hij ook chips koopt en daarnaast weten wij dus de tijdschriften die die gebruikers lezen en of ze naar de Libelle Zomerweken gaan. Op die manier hebben wij de klant 360 graden in beeld. Iedereen heeft het erover, wij hebben het."

Hoe kun je dit enigszins omzeilen als je dat niet wil:

Tip
: Reken de scoupy artikelen apart af, zodat alleen de scoupy artikelen op de bon staan. :roll:

(en als ze niet in de aanbieding zijn ook zonder scannen van de klantenkaart / bonus en/of en/of airmiles kaart)
ikka schreef:
za 23 nov 2019, 13:12
https://www.distrifood.nl/food-data/art ... 1574510736

Ik kon het lezen in cache.

https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=nl


Artikel 22 nov

Binnen Sanoma zijn aan de achterkant de datasystemen van cashback-app Scoupy gekoppeld aan die van het bereik van alle titels zoals Libelle, Margriet en Donald Duck. ‘Wij weten tot op huisnummerniveau wie jouw product koopt’, aldus nieuw aangetreden directeur Martijn Standaart.

Het kindje is drie maanden geleden geboren en het heet Sanoma FMCG. Wie het plat slaat, snapt snel het principe. Consumenten kunnen via de app van Scoupy meedoen aan cashback-acties door een kassabon van een willekeurige supermarkt te uploaden. Meer dan 11 miljoen kassabonnen zijn gekoppeld aan profielen. De hieruit verkregen aankoopdata maken productintroducties of andere winkelacties een stuk effectiever, aldus Standaart. Daarmee kan de uitgever een adverteerder een gerichte mediacampagne verkopen in de titels. Martijn Standaart is de nieuwe directeur die Scoupy – lees vooral ook Sanoma FMCG, het kindje uit huwelijk van Scoupy met Sanoma – tot volle wasdom moet brengen. Maar was die integratie er dan niet al langer? ‘Nee’, zegt Standaart, ‘Niet in die mate. ‘Sanoma FMCG koppelt individuele aankoopdata van consumenten aan data over mediagebruik. We brengen marketing en sales samen, voor zowel de lange als de korte termijn. Uiteraard binnen de kaders van de AVG, de persoonsgegevensbescherming. Door aankoopdata te combineren met gegevens die we verkrijgen via media en evenementen als Margriet Winterfair of de Libelle Zomerweek, worden klantinzichten scherper. Hierdoor kunnen we onze klanten helpen met nóg betere targeting, dus minder waste en een meetbare hogere ROI van hun marketingcampagnes.‘

Martijn Standaart is sinds 1 oktober director Scoupy, onderdeel van Sanoma Media Netherlands. Standaart (45) heeft de laatste jaren gewerkt als commercieel directeur bij FC Utrecht, waar hij verantwoordelijk was voor sales, marketing, data en e-commerce. Daarvoor was hij als chief commercial officer actief bij Shopping Minds (2014-2016) en NRC Media (2010-2014). Voor NRC Media was hij jarenlang actief in diverse functies bij Reed Elsevier.
Het leidt volgens Standaart tot een enorm bereik. Sanoma bereikt 80 procent van de Nederlanders, zegt de directeur. ‘Wij hebben een blauwdruk van de Nederlandse consument’, stelt hij. ‘Wij hebben een 360-graden-view van de Nederlandse consument, waarbij de Scoupy-data gekoppeld zijn aan het data-lake van Sanoma. . ‘Het is simpel, je kunt wel veel data hebben maar als je er niks mee doet heb je er niet veel aan.” Wij kunnen drie dingen door de koppeling: we kunnen bereik brengen, inzicht geven. maar klanten ook bewegen naar de winkel toe, naar een event. Dat is de uitkomst. Dat is ook het unieke.’ Volgens Standaart is daar de laatste maanden veel energie in gestopt. ‘Het is simpel, je kunt wel veel data hebben, maar als je er niks mee doet, heb je er niet veel aan. Wij kunnen drie dingen door de koppeling: we kunnen bereik brengen, inzicht geven, maar klanten ook laten bewegen naar de winkel toe, naar een event.’ Scoupy is met meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers het grootste cashbackplatform van Nederland. 650.000 e-mail opt-ins en 275.000 push opt-ins. Eind oktober werd een nieuwe mijlpaal bereikt van ‘meer dan 11 miljoen uitgekeerde cashbacks aan consumenten’. Standaart: ‘Wij weten het profiel van een gebruiker, omdat wij bij iedere cashback de hele kassabon scannen.Wij weten ook bijvoorbeeld van iemand die bier koopt dat hij ook chips koopt en daarnaast weten wij dus de tijdschriften die die gebruikers lezen en of ze naar de Libelle Zomerweken gaan. Op die manier hebben wij de klant 360 graden in beeld. Iedereen heeft het erover, wij hebben het. En daar kunnen wij dus sampling, cashback en het mediadeel op invullen.’

Ook een bedrijf als Nielsen levert aankoopdata. Waar zit precies het verschil?
‘Uiteindelijk hebben we een soort van totaal dashboard gebouwd. Als een campagne is afgelopen, kunnen wij dat met een fabrikant tot in detail delen. Uw product doet het heel goed in Zuidwest-Nederland of deze smaak doet het beter in Limburg. Dat zijn heel interessante insights. Bij Sanoma FMCG kunnen we precies vertellen welke producten, door wie, wanneer en bij welke winkel gekocht zijn. Via een data- en insights dashboard krijgen onze klanten real time inzicht in hun kopersgroep, zelfs tot op huisnummerniveau.’

Het roept wel de vraag van de representaviteit op. Zijn de Scoupy-gebruikers immers niet vooral ook koopjesjagers?
‘Dat is wat ik ook dacht toen ik hier binnenkwam. Dus ga je kijken welke mensen hebben de app gedownload. De grootste groep gebruikers bestaat uit zogenaamde ‘smart shoppers’. De prijsbewuste shopper, die weet dat het geld dat je niet uitgeeft in de supermarkt, aan andere leuke dingen kan worden besteed. Daarnaast is onze gratis app simpel en fun, wat aansluit bij een jongere doelgroep.’

De app levert dus de aankoopdata of trial. Wat doen de Sanoma-merken precies in dit plaatje?
‘Sanoma heeft maandelijks een bereik van maar liefst 80 procent van de mensen in Nederland met een portfolio van A-merken, als Nu.nl, Ouders van Nu, Flair, Libelle, Margriet, AutoWeek, Donald Duck, VT Wonen en Fashionchick. Het portfolio is breed en geeft vertrouwen. Bij Sanoma hebben we daardoor heel veel data: gedrag, houding en percepties, profielen, interesses en mediagedrag. Hier heeft Scoupy meer dan 11 miljoen kassabonnen aan gekoppeld. Met de combinatie van Scoupy-data en Sanoma-titels bereiken we bijvoorbeeld consumenten die eerder een product hebben geprobeerd en mensen die op deze groep lijken en dus mogelijk interesse hebben. De Scoupy-data zijn zo een belangrijk element in een brede Sanoma-aanpak. Ook kunnen we dankzij waardevolle insights content beter afstemmen op een specifieke doelgroep. Ook op nichegroepen, zoals ouderen die frisdrank drinken. De vraag van adverteerders staat hierbij altijd centraal. Wat willen die bereiken?

Is daar een voorbeeld van te geven?
‘Steeds meer fmcg-merken willen heel specifieke doelgroepen bereiken. Neem het voorbeeld van flexitariërs, een lastig te vinden doelgroep. Via het onderzoekspanel Panel Inzicht (onderdeel van Sanoma, red.), kunnen we deze doelgroep vinden via een korte survey. We vragen dan aan iemand of hij of zij minder vlees is gaan eten, en zo ja, om welke reden. Vervolgens kijken we naar profielkenmerken, koopgedrag en mediagedrag binnen het Sanoma-netwerk. We gebruiken de patronen die we hierin zien als voorspeller en richten daar
samen met de adverteerder campagnes op in. Het resultaat is minder waste, meer impact een stijging van de ROI van je
mediabudget.’

Wat is het zwakke in dit plaatje? Wat kost de meeste energie om dit product succesvol in de lucht te houden?
‘Het is belangrijk om goede kortingen en cashbacks in de app te krijgen. Die leveren de interactie op die dit systeem nodig heeft. Dus daar begint het mee. We hebben ook ervaren dat het in het begin lastig was om dit soort grote samenwerkingen met onze kanten aan te gaan. Maar de laatste tijd zien we dat veel klanten hier juist voor openstaan en zien wat Sanoma FMCG kan toevoegen aan zowel effectieve media-inzet als meer sales. ’

Gfk meet ook aankoopgedrag van huishoudens. Is dit systeem hiermee vergelijkbaar?
‘Een vergelijking met GfK is niet te maken, want wij gebruiken data om maximale marketing en media impact te maken. Het is een middel terwijl bij GfK een doel op zich is.
Daarnaast scannen we de gehele kassabon en niet alleen cashback-producten. Tevens hebben we een spaarprogramma, waarbij consumenten beloond worden als zij ook reguliere bonnen inscannen van alle supermarkten en drogisterijen. Op die manier hebben we een mooie mix van aankoopdata.’

Fabrikanten zetten cashback via Scoupy ook wel eens in om de rotatie tijdelijk op te voeren, net voor de jaargesprekken bijvoorbeeld. Retailers weten immers niet of er een cashback loopt via Scoupy.
‘Dat is kort door de bocht. Trial genereren door middel van een cashback is voor veel klanten een logische keuze, vooral tijdens een introductie. En daar zijn we zeker succesvol in. Maar onze ambitie is om strategische samenwerkingen aan te gaan voor de langere termijn. Ik zit hier nu zes weken en heb in die tijd een aantal grote merkleveranciers bezocht. Die staan te kijken wat dit syteem in potentie aan mogelijkheden biedt. Waar we eerst inderdaad ingezet werden om rotatie op te voeren, zie ik in de plannen voor komend jaar de ambitie om echt die data insights te krijgen op totaal asortimentsniveau, of in ieder geval de portfolio van de leverancier. Merken worden relevanter door ons mediabereik en wij kunnen mensen relevanter aanspreken op hun voorkeuren. Door de combinatie van de mediamerken van Sanoma worden steeds vaker langlopende merkcampagnes ingezet. En met succes. Insights, creatie en activatie: we hebben het allemaal in huis.

In hoeverre kan een retailer als AH via dit systeem targetten op Jumbo-kopers? Dat laat de Bonuskaartdata immers niet zien, die meet alleen aankoopgedrag binnen AH.
‘Wij zitten vooral op categorieën. Op frisdrank willen wij die data delen. Het kan niet zo zijn dat Coca-Cola gaat targetten op Pepsi-drinkers of dat AH tijdens een wijnmaand aanbiedingen doet aan Jumbo-wijnkopers. Het systeem biedt die mogelijkheid, maar dat doen wij niet. Dat is een principieel besluit. Wij sluiten geen merken uit. AH kan wel via ons targetten op alle wijnkopers in Nederland exclusief Albert Heijn. Dat is al heel wat. Overigens retailers voeren bij ons geen campagne.’ 
0 x

BabsMeijers
Berichten: 263
Lid geworden op: vr 16 dec 2016, 22:25

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door BabsMeijers » zo 24 nov 2019, 11:57

Famke schreef:
za 23 nov 2019, 14:01
Ik vind het slecht van Scoupy dat zij de actievoorwaarden midden in actie aan passen en dan de oude al ingediende bonnen (die wel geldig waren volgens de oude voorwaarden) af keurden. Ook tegenwoordig steeds minder aantrekkelijke coupons, waarbij ik inderdaad vaak via de aanbiedingen goedkoper en beter uit ben. Daarnaast beu dat ik constant mijzelf moet aanmelden en dit steeds langdradiger proces wordt.
Als je de Scoupy app download dan hoef ik mijzelf niet elke keer opnieuw aan te melden of in te loggen. Ik moet dit wel doen als ik via internet wil gebruik maken van Scoupy.
0 x

Shiven
Berichten: 1502
Lid geworden op: di 30 sep 2014, 23:05

Re: SCOUPY ervaringen (off topic)

Bericht door Shiven » zo 24 nov 2019, 14:48

Re: Niet ingelogd kunnen blijven op de Scoupy website:

Heb dit onderwerp al 2 maanden geleden aangekaart bij Scoupy.
Antwoord:

Op dit moment is onze technische dienst bezig met het zoeken naar een oplossing voor het ingelogd blijven. Helaas gaat hier wat meer tijd overheen dan verwacht. Zodra dit verholpen is, berichten wij je hierover.

Paar dagen geleden opnieuw naar geïnformeerd, maar nog steeds geen update beschikbaar.
0 x

Plaats reactie